Submit to FacebookSubmit to Twitter

Afgelopen zaterdag 28 november speelden we in Utrecht tegen ZV Utrecht. Volgens de competitieladder een tegenstander waar we van kunnen winnen. Ons team heeft het talent sterk te spelen tegen sterke teams en bij “mindere” teams aan te passen aan het spelniveau. Dit aspect hebben we met zijn allen van te voren besproken en onderkend. Kortom met 7 spelers en 1 wissel konden we goed voorbereid aan de strijd beginnen. De eerste aanval was meteen overweldigend. Het opzwemmen was voor Jasper en de overigen starten onmiddelijk door in de aanval. De bal ging in een paar zeer scherpe passes over en weer. Yassin lag keurig opgesteld en wist na 13 seconden speeltijd het eerste doelpunt te maken. Werkelijk formidabel! Dit beloofde wat voor de rest van de wedstrijd.

Helaas had Utrecht in de gaten dat door goed pressen de weerstand maximaal gemaakt kon worden. Bij ons liepen de passes minder scherp dan nodig en de concentratie leek niet optimaal. Het eerste partje werd afgesloten door een doelpunt van Sydney.

Ons overwicht in de wedstrijd was duidelijk zichtbaar en het tweede partje werd geconcentreerder gestart met, na 22 seconden speeltijd, wederom een snel doelpunt dit keer door Bas. En ook dit partje kenmerkte zich verder door redelijk tot goed spel maar net niet scherp genoeg. Utrecht bleef fel tegenstand bieden en we konden het tweede partje afsluiten met een 4-0 voorsprong door een doelpunt van Yassin.

Het derde partje hadden we duidelijk het meeste moeite met ons spel. Het overwicht in het water bleef bestaan maar als ploeg kon de samenwerking beter. Na 27 seconden speeltijd wist wederom Yassin een doelpunt te maken. Stand 5-0 voor ons.

Het laatste partje verliep weer beter. De samenwerking verliep beter, passes waren goed en de concentratie kwam terug. Bas en Reijer zorgden voor een 7-0 voorsprong. Voor Daley een saaie wedstrijd omdat de bal maar weinig op onze helft kwam. Uiteindelijk kon Utrecht nog een punt scoren en sloten we de wedstijd af met 7-1 winst.

 

De Les is:

1)       Persoonlijke concentratie begint bij het inzwaaien

2)       Team concentratie begint bij het inzwemmen

3)       Opstellen bij ManMeer gaat langzaam beter

4)       De scheidsrechters waren streng -> Niemand raakte hier van in de war,  ook Reijer niet.

 

 

12-dec is de laatste wedstrijd van dit jaar tegen Amersfoort.

 

Dit keer speelden:

Daley

Jasper

Bas

Yassin -> Topscorer

Reijer

Sydney

Marnix

Imad

Coach: Eric ten Bos